Un aparat Realtime PCR de testare pentru coronavirus a fost adus în cadrul Direcției de Sănătate Publică din Arad

FapteBune
Georgiana Leu | Fapte Bune

Anamaria Popa, fondatoarea organizației Cetatea Voluntarilor din Arad, cu sprijinul Poliției Locale și al unei echipe de ingineri din Iași a reușit să aducă și să amplaseze dispozitivul de testare pentru coronavirus, în cadrul Direcției de Sănătate Publică din Arad.

Aparatul de testare a fost achiziționat, împreună cu 5.000 de teste PCR, cu sprijinul financiar al Fundației Vodafone România, care a donat, în acest scop, 150.000 de euro în Fondul de Urgență creat de Asociația pentru Relații Comunitare. Fondul este destinat sprijinirii luptei împotriva coronavirusului.

„Am primit un telefon de la Asociația pentru Relații Comunitare, iar fetele de acolo m-au întrebat: Aveți nevoie de un aparat PCR? Am sunat, la rândul meu la DSP și la Consiliul Județean, iar răspunsul a fost: De urgență! Scopul meu este să mă asigur că acest aparat va fi folosit la capacitate maximă și că va fi folosit de cine trebuie. Este o nevoie uriașă de teste la Arad, unde suntem pe locul 2 la decese provocate de coronavirus. Avem oameni care intră în țară prin punctul de trecere al frontierei, avem carantinați și izolați la domiciliu”, spune Anamaria Popa.

De asemenea, încă de la declanșarea crizei COVID-19, organizația pe care o conduce s-a implicat activ în asigurarea produselor de igienă pentru persoanele aflate în carantină și a materialelor de protecție pentru medici.

Sursă articol: Republica; Sursă foto: Cetatea Voluntarilor AradFapteBune.info face o verificare a informațiilor primite înainte de publicare. Există însă oricând posibilitatea să ne fi scăpat ceva.
Dacă ai găsit probleme în textele pe care le citești, informații incorecte sau false, te rugăm să ne contactezi la verificari@faptebune.info.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email