Primul pas către o altfel de digitalizare a serviciilor publice din România

FapteBune
Georgiana Leu | Fapte Bune

În contextul epidemiei de COVID-19, în sprijinul cetățenilor și a instituțiilor publice, Guvernul României, prin Autoritatea pentru Digitalizarea României, în parteneriat cu AurachainAsociatia pentru Tehnologii Avansate – ATABitHat Solutions și Telekom Romania lansează platforma digitală aici.gov.ro .

Asociatia pentru Tehnologii Avansate – ATA , împreună cu partenerii lor, Aurachain, care au asigurat tehnologia și echipa de implementare a proiectului, BITHAT Solutions și Telekom România, care au asigurat infrastructura hardware, au pus nevoile contribuabilului, în mijlocul arhitecturii acestei platforme și le-au adus funcționarilor noi instrumente care să îi ajute în prestarea unui serviciu public electronic de calitate.

Ca primă funcționalitate, platforma oferă posibilitatea ca toate persoanele juridice din România să transmită către reprezentanțele județene ale Agenției Naționale pentru Ocuparea Forțelor de Muncă (ANOFM) cererea pentru solicitarea șomajului tehnic potrivit OUG nr. 30/2020 modificată prin OUG nr. 32/2020.

“Mulțumim Autoritatea pentru Digitalizarea României pentru oportunitatea de a ne implica activ și voluntar în creșterea nivelului de digitalizare a instituțiilor publice din România și așteptăm cu maxim interes să continuăm dezvoltarea aici.gov.ro prin adăugarea altor proceduri și instituții care astfel vor deveni accesibile online publicului larg” este mesajul pe care l-au publicat, de curând, cei de la ATA pe pagina lor de Facebook.

Sursă articol și foto: Asociatia pentru Tehnologii Avansate – ATA, Autoritatea pentru Digitalizarea RomânieiFapteBune.info face o verificare a informațiilor primite înainte de publicare. Există însă oricând posibilitatea să ne fi scăpat ceva.
Dacă ai găsit probleme în textele pe care le citești, informații incorecte sau false, te rugăm să ne contactezi la verificari@faptebune.info.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email