Ministerul Sănătății și SC Besmax Pharma Distribution SRL au semnat un protocol de donație în valoare de 103.950 euro

FapteBune
Georgiana Leu | Fapte Bune

Pentru a veni în sprijinul pacienților români infectați cu SARS-COV2 și pentru a le asigura acestora accesul la tratamentul cu plasmă umană hiperimună, Ministerul Sănătății din România, împreună cu SC Besmax Pharma Distribution SRL au semnat un protocol de donație pentru donarea a trei echipamente de plasmafereză și 3000 de kituri de colectare de plasmă. Valoarea totală a donației este de aproximativ 103.950 euro fără TVA (63.000 euro echipamentele și 40.950 euro kiturile).

Conform protocoalelor de utilizare experimentală a acestei terapii, întocmite de către Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale, împreună cu Ministerul Sănătății, cele 3 echipamente și cele 3000 de chituri de colectare de plasmă vor fi folosite exclusiv pentru colectarea de plasmă umană de la pacienții COVID-19 vindecați (convalescenți).

Astfel plasma umană colectată va fi utilizată exclusiv pentru prevenirea infectării persoanelor vulnerabile sau a celor cu risc major de infectare, precum și pentru tratamentul pacienților critici.


Sursa articol și foto: Ministerul Sănătății RomâniaFapteBune.info face o verificare a informațiilor primite înainte de publicare. Există însă oricând posibilitatea să ne fi scăpat ceva.
Dacă ai găsit probleme în textele pe care le citești, informații incorecte sau false, te rugăm să ne contactezi la verificari@faptebune.info.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email