Echipa Mișcăm Vâlcea vine în ajutorul medicilor de familie cu materiale de protecție

FapteBuneGânduri Bune

Fenomenul epidemiologic cu care se confruntă România este fără îndoială o provocare majoră nu doar pentru macrostructura medicală națională, ci și pentru rețeaua de asistență medicală care se află la baza sănătății publice – rețeaua medicilor de familie. Eroi ai cetățenilor în viața cotidiană și gardieni ai bunelor practici sanitare, aceștia întâmpină adesea o serie de dificultăți privind procurarea echipamentului de protecție vital în tratarea sigură și eficientă a pacienților.

Mânați de o dorință acută de a sprijini eforturile comunitare de combatere a pandemiei, echipa Mișcăm Vâlcea își propune să echipeze fiecare medic vâlcean cu viziere de plastic, măști, halate și alte materiale de protecție. În decursul zilelor trecute, echipa a reușit să redirecționeze primele 100 de viziere către secțiile de ATI și Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Județean de Urgență Vâlcea datorită donațiilor individuale care în primele 24 de ore au însumat 2000 de RON.

Fiindcă sacrificiile nobile ale medicilor implică devotament permanent și anduranță, inițiatorii proiectului Mișcăm Vâlcea ajutați de către Florin Cobuz, Viziere.ro, Nod makerspace, THE PLOT, Somnart și AntoPack SRL se adresează tuturor oamenilor dispuși să doneze pentru a asigura distribuirea constantă de materiale necesare serviciilor sanitare. În acest sens, doritorii pot accesa următoarele link-uri:

Donează 50 Lei – https://mpy.ro/1by9w1ev;
Donează 100 Lei – https://mpy.ro/1by9w2ev;
Donează o altă sumă – https://mpy.ro/1by9w3er.

Într-o vreme în care panica și patologia consumului eclipsează adeseori luciditatea și echilibrul, într-o perioadă marcată de teamă și de incertitudine, fac apel la implicarea și decența civilă care au consolidat mereu fundația unei societăți unitare. În vreme de molimă să nu uităm valorile fundamentale ale naturii umane – compasiune, altruism și benevolență. Să nu uităm că doar prin speranță, prin înțelegere și prin solidaritate vom reuși, căci în unire rezidă puterea unei națiuni. Să ne amintim finalmente că, așa cum a rostit Suveranul Pontif în binecuvântarea Urbi et Orbi, „ne găsim în aceeași barcă […] chemați să vâslim împreună”.

Sursa imaginilor: pagina de Facebook Mișcăm Vâlcea.FapteBune.info face o verificare a informațiilor primite înainte de publicare. Există însă oricând posibilitatea să ne fi scăpat ceva.
Dacă ai găsit probleme în textele pe care le citești, informații incorecte sau false, te rugăm să ne contactezi la verificari@faptebune.info.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email