Asociația Adi Hădean susține acțiunea umanitară „Solidar social” inițiată de către DGASPC Sector 6

FapteBune

Din pricina problemelor de ordin structural privind capacitatea infrastructurii medicale a sistemului național de sănătate publică, România riscă îndreptarea vertiginoasă și inevitabilă către scenariul al 5-lea. Cu aproximativ 10.000 de cazuri de infectare cu virusul COVID-19 depistate la momentul publicării acestui articol și cu peste 500 de decese înregistrate (conform statisticilor oficiale publicate de către DSU – Departamentul pentru Situații de Urgență), impactul pandemiei este resimțit la nivelul întregii fabrici sociale – un declin substanțial al activității economice dublat de instabilitate și de incertitudine pe plan comunitar. În acest sens, categoriile vulnerabile ale societății (i.e. pensionarii, șomerii, persoanele fără adăpost, bătrânii suferind de condiții preexistente et cetera) și personalul medical din prima linie sunt cel mai puternic afectate de către acest hazard epidemiologic de amplitudine globală.

Pentru a ameliora povara acestui segment de populație cu risc ridicat de expunere, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului din Sectorul al 6-lea (DGASPC Sector 6) lansează proiectul Solidar Social cu ajutorul Asociației Adi Hădean, inițiativă susținută în esență din donații ale companiilor și ale persoanelor fizice. Astfel, această cantină umanitară are drept finalitate prepararea și distribuirea a 1200 de porții de mâncare zilnic, gratuit, reprezentând singura masă caldă a zilei pentru 400 de oameni. Concret, prin prisma fondurilor atrase din partea donatorilor individuali sau a firmelor, asistenţii sociali, bucătarii voluntari şi distribuitorii asigură funcționarea eficace a cantinei umanitare. Beneficiarii sunt, în definitiv, cadrele medicale din prima linie și persoanele vârstnice care figurează în evidenţele DGASPC drept fiind în prezent izolate la domiciliu şi în imposibilitatea de a-şi asigura masă caldă zilnică.

La drept vorbind, găsesc această inițiativă umanitară o manifestare firească și indispensabilă a solidarității comunitare, a compasiunii umane și finalmente a dorinței sociale unanime de a diminua la maximum magnitudinea potențialelor consecințe devastatoare ale acestei crize sanitare, economice, politice și morale…

Sursa imaginilor – pagina de Facebook a Asociației Adi HădeanFapteBune.info face o verificare a informațiilor primite înainte de publicare. Există însă oricând posibilitatea să ne fi scăpat ceva.
Dacă ai găsit probleme în textele pe care le citești, informații incorecte sau false, te rugăm să ne contactezi la verificari@faptebune.info.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email